Hatalmas pofon Orbán Viktornak: egykori iskolája is szembefordult vele, kemény hangú közleményt adtak ki

Hatalmas pofont kapott Orbán Viktor, hiszen egykori gimnáziuma is kiállt azok mellett a pedagógusok mellett, akiket az elmúlt időszakban hátrány ért.

Az iskola tanárai az alábbi közleményt osztották meg az intézmény közösségi oldalán:

“Mi, a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola alulírott tanárai (magánszemélyként, nem az intézmény hivatalos állásfoglalását közzétéve) a következő közleményt tesszük:

Kiállunk mindenki mellett, akit azért ért az elmúlt években, évtizedekben hátrány, mert a jobbá tétel szándékával fel mert szólalni az oktatásügy akkori vagy jelenlegi állapota ellen.

Kiállunk a megfélemlítettek, a véleményüket vállalni nem merők, a meghurcoltak, az azonnali hatállyal munkából felmentettek mellett.

Elutasítjuk, hogy az oktatás összetett és szerteágazó problémáit a megkérdezésünk nélkül, valódi párbeszéd nélkül, felülről, erőből, parancsszóval próbálják megoldani.

Felhívjuk a társadalom figyelmét, hogy az utolsó órában vagyunk: ha nem lesz változás, az oktatás össze fog omlani.

Mi maradni és tanítani szeretnénk – egy olyan iskolai rendszerben, ami a diáknak és tanárnak egyaránt jó, hasznos, emberséges.

Ami nem gyermekmegőrzőként funkcionál, amiben a gyerekek és tanárok nem túlterheltek, ahol jó tanulni és ahol megéri dolgozni.

Ennek az eléréséhez kérjük már évek óta (és most is) a társadalom támogatását” – olvasható a közleményben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!