Három lépés, hogy újra viruljanak tikkadt, száradó rózsatöveid, még a nagy nyári melegben, a tűző napon is

Három tanácsot fogunk most adni ahhoz, hogy egész nyáron viruljanak a rózsatöveid, még a nagy melegben, a tűző napon is:

1.A rózsák titka a gyökérzetnél kezdődik

Ha rózsát ültetsz, vagy áttelepítesz, nagyon vigyázz arra, hogy a gyökérzete nehogy megsérüljön. Arra is figyelned kell, hogy jó vízelvezetésű földbe ültesd, soha ne álljon a rózsatő sokáig vízben, mert könnyen rothadásnak indul a gyökere. Viszont az is fontos, hogy rendszeresen öntözd, ha hosszú ideig szárazság van.

2. A napsütés nagyon fontos a bőséges virágzáshoz

Ha valamennyi tapasztalatod van a rózsákkal, tudhatod, hogy a napsütés mennyire fontos a bőséges virágzáshoz. Olyan helyre kell ültetni a rózsát, hogy legalább 6 órán keresztül érje a napsütés, főleg a reggeli, kora délelőtti nap. Ha öntözni kell, akkor korán reggel, vagy naplemente után öntözz.

3. A száraz virágokat le kell vágni

Az elfonnyadt, elszáradt virágokat le kell vágni, nem csak azért, mert már nem mutatnak jól, hanem azért is, mert könnyen terjesztik a baktériumokat, fertőzéseket. Ha a rózsatő ezekre pazarolja az energiát, akkor nem nem tud szép, és egészséges új virágokat kifejleszteni. Ezek helyén 2-3 hét múlva új virág lesz.

Néhány hasznos tanács:

Az első virágzás után (május-június) egy kicsit ásd fel a rózsatő körül, és öntözd meg 6 liter vízben feloldott 2 evőkanál sörélesztő keverékével. Ez nagyon jól serkenti a virágzást.

Az elszáradt leveleket, és gyomokat mindig távolítsd el a rózsatőről, és a rózsatő körül, hogy jobban tudjon szellőzni. Ez is nagyon fontos ahhoz, hogy bőségesebben virágozzon.

A futórózsát jó, ha mindig a talajjal párhuzamosan, és merőlegesen kezded el futtatni, így bőségesebben virágzik.

Reméljük, majd sikerrel alkalmazod te is ezeket a praktikákat és hasznodra lesznek!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)