Gulyás Gergely elárulta, eddig hány embernél mutatták ki Magyarországon a delta variánst

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a július 22-én 9 órakor tartott Kormányinfón elmondta, eddig összesen hány embernél mutatták ki a Nyugat-Európában már a legtöbb koronavírusos megbetegedést okozó delta-variánst.

A miniszter bejelentette: “A Nemzeti Népegészségügyi Központ Covid laboratóriumában újabb 14 embernél igazolták a delta variánst, ez azt jelenti, hogy eddig összesen 23 főnél mutatták ki ezt a  változatot Magyarországon.

Minden kutatási eredmény, ami a rendelkezésünkre áll, azt mutatja, hogy a delta variáns terjedése és fertőzése sokszorosan gyorsabb, mint az eddigi változatoké – hangsúlyozta Gulyás Gergely. A virológusok és más szakemberek is azon a véleményen vannak, hogy a delta variáns terjedése, agresszivitása sokszorosa a korábbi variánsoknak. Csak az válhat védetté, aki beoltatja magát.

Emlékeztetett arra, hogy a kormány augusztus 1-től már a 3. oltás felvételét is lehetővé tette. A miniszter újból kiemelte: az oltás az egyetlen fegyver és egyetlen védekezési mód a delta variánssal szemben.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!