Gulyás Gergely: a lazításoknak még nincs itt az ideje! A miniszter elmondta, mikori és milyen típusú nyitásban gondolkodnak:

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter március 18-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kormányinfón elmondta, hogy a szakértők szerint közel vagyunk a 3. hullám csúcsához.

A miniszter közölte, hogy az egészségügyi dolgozók megfeszített munkát végeznek, ennek köszönhetően további szabad kapacitások állnak rendelkezésre a kórházba illetve a lélegeztetőgépre kerülő betegek számára.

A számokból egyértelműen az látszik, hogy a lazításoknak még nincs itt az ideje. Ha az oltási számokat nézzük, ott Európa legjobbjai között vagyunk, csak Málta előz meg bennünket az EU-s tagállamok közül.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: Ha kellően gyorsan tudunk oltani, akkor 4. hullám már nem lesz. Most már nem években és hónapokban, hanem hetekben és napokban kell számolni, mikor lehet szó lazításról.

A nyitásról szóló online nemzeti konzultációt minden eddiginél többen töltötték ki, online, még soha nem töltöttek ki ennyien konzultációt.

Gulyás Gergely elmondta: közel vagyunk ahhoz, hogy a nyitást megkezdhessük. A miniszter hangsúlyozta: a konzultáció alapján döntenek majd a nyitás lépéseiről, illetve arról, hogy a védettséghez milyen jogosultságok kapcsolódjanak.

A miniszter azt is közölte: többlépcsős újraindításban gondolkodik a kormány. A nyitás számait az oltottság mértékéhez fogják kötni. A miniszterelnök holnap ülésezik az Operatív Törzssel, ezt követően Orbán Viktor holnap fogja bejelenteni a következő héthez kapcsolódó kormányzati intézkedéseket.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!