Fordulat Lovasi András autóbalesetével kapcsolatban: a zenész súlyosabb büntetésre is számíthat, aminek komoly oka van

Lovasi András, a népszerű zenész és énekes, a Kispál és a Borz és a Kiscsillag frontembere még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült. A zenész akkor szeretett volna peren kívül megegyezni a sértettekkel, ám az ügyészség elutasította az indítványát.

Most, hogy az ügy bírósági szakaszba lépett, a szakértők bevonásával új körülmények merültek fel a balesettel kapcsolatban.

Blikk úgy tudja, hogy az autóban utazó egyik rendőr olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy eltört a kulcscsontja és kitört több foga is. Ez azt is jelenti, hogy Lovasi súlyosabb büntetést kaphat a baleset miatt.

A napilap megkeresésre most dr. Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész szólalt meg az ügyben, aki elárulta: a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett.

„Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” – nyilatkozta dr. Gasz Péter.

A Blikk szakértője szerint a zenész akár hároméves börtönbüntetést is kaphat, de ha beismeri a felelősségét a balesetben, akkor megúszhatja felfüggesztett- vagy pénzbüntetéssel.

Az biztos, hogy nem most fog ítélet születni az ügyben, a hosszadalmas jogi eljárások következtében évekbe telhet még az elsőfokú ítélet meghozatala is.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI – Kovács Tamás)