Felkavaró vallomás a fiatal Orbán Viktortól: “Apám az ajtóban utolért és hihetetlenül megvert, másnap alig tudtam…”

Több mint 30 éves felvételre bukkantunk, amelyben Orbán Viktor mesél a kamaszkori éveiről. Például, amikor este el akart menni otthonról, de a szülei nem engedték:

“Apám az ajtóban utolért, s hihetetlenül megvert, emlékszem, másnap alig tudtam felkelni, belém is rúgott néhányat rendesen” – mondta akkor már mosolyogva Orbán Viktor, de időnként ő is kereste a jelzőket.

“Emlékszem, nagyon utáltam az öregemet ebben az időben. Miközben vert, kiabált, hogy tegyem le a kezem, ez elég rossz élményként maradt meg bennem” –  folytatta Orbán Viktor.

Majd elárulta: “Igazából nem tanultam nagyon sokat, mert akkor még fociztam. Azon gondolkodtam, hogy tovább tanuljak, vagy próbáljak valami szerződést kapni egy csapatba.

Állandóan mentem edzésre, volt, hogy szombaton nem mentem iskolába, mert edzésre mentem. Mindig volt egy skizofrén hajlamom, képes voltam teljesen kívülről szemlélni magamat.”

Arról is beszélt, hogy a KISZ-ben nagyon aktív volt. “Voltam még KISZ-titkár is harmadikos gimnazista koromig. Büszke voltam arra, hogy fölvettek a KISZ-be, nem kellett Kilián próbát tennem, mert kiváló úttörő voltam

Azon voltunk, hogy csináljunk egy jó KISZ-életet. Itt a pénz, itt a klubhelyiség. Egyre komolyabb formát öltött az a baráti társaság, ahová jártunk.

Voltak, akik máshonnan jöttek. Ahonnan én jöttem, az kulturálatlan, nincs semmiféle kulturális tradíciója.

Egy ilyen alkalmazotti réteg, a parasztsághoz sincsen semmiféle köze, állatokat tartottunk, de a paraszti kultúráról már rég nem volt szó abban a faluban, munkáskultúra semmilyen nem volt.

Polgári kultúra elő sem jött. Én egy ilyen kulturálatlanságból jöttem. De voltak abban a társaságban olyanok, akik nem, akiknek lelkész volt az apjuk, református tradíciókból jöttek” – mesélt minderről az 1980-as évek végén készült videóban Orbán Viktor.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!