Farmerek mosásánál ezt az öt dolgot kell szem előtt tartanod

Figyeljünk rá, hogy a farmereket ne minden egyes viselés után dobjuk a gépbe, és próbáljuk követni a következő hasznos szabályokat:

1. Kifordítva mosd

A programtól függetlenül a mosásnak és a szárításnak nagy hatása van a ruhák szövetére miközben egymáshoz és a gép falához surlódnak a forgolódás közben. A színvesztés minimalizálása érdekében mindig fordítsd ki a farmereket, mielőtt a mosógépbe teszed és hagyd így, amíg meg nem száradnak. Plusz: húzz fel minden cipzárt és gombolj be minden gombot, hogy így is csökkentsd a lazulás mértékét.

2. Ne tégy túl sok ruhát a gépbe

Minél több ruhadarabot mosol ki egyszerre, annál hamarabb végzel, viszont annál jobban károsodhatnak az anyagok. A szövetek jobban kopnak, amikor össze vannak csúfolva és zipzárak, szegecsek megakadnak a szálakban és súrolják a másikat. Jobb, ha egyszerre kevesebbet teszel be, így a darabok szabadabban mozoghatnak.

3. Megfelelő program választása

Minél inkább szeretnéd, hogy a farmered új fényében tündököljön, annál kíméletesebb programon kell, hogy mosd és szárítsd. Míg a kézzel történő mosás lenne a legjobb megoldás, sajnos rengeteg időbe telik. Hacsak a farmer nem túl szennyezett, a legjobb egy alacsonyabb hőfokú program kiválasztása. Szárítógép nem ajánlott, inkább hagyd a szabad levegőn megszáradni.

4. Színmegóvás

Ha szeretnéd, hogy a sötét színek sokáig erősek maradjanak, akkor válassz olyan speciális mosószert, amely színmegőrző formulával rendelkezik. Ez a vízben lévő klór szín fakító hatását deaktiválja.

5. Ne szárítsd túl sokáig

Ha nem tudod kikerülni a szárító használatát, akkor ne hagyd benne túl sokáig, mert zsugoríthatja a szálakat. Ha kissé nyirkosak maradnak, az sem baj, sőt! Akaszd fel őket egy vállfára és hagyd, hogy a szabadban száradjanak meg teljesen, így hosszabb ideig megőrizhetik újszerű állapotukat.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)