Eddig 12 halott, 40 sérült Horvátországban: Magyarország felől érkezett a busz. Drámai képek:

Tizenketten meghaltak és a legfrissebb jelentések szerint legalább negyvenen súlyosan megsérültek egy buszbalesetben Horvátország északi részén szombat reggel – számolt be a horvát televízió rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A lengyel rendszámú busz 5 óra 40 perckor sodródott le az útról az A4-es autópályán. A baleset Zágrábtól hatvan kilométerre északnyugatra történt. A busz Magyarország felől érkezett.

A horvát belügyminiszter, Davor Bozinovic közölte, a busz Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Medugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították – tette hozzá.

A szerencsétlenség okát egyelőre nem tudni, a hatóságok abból indulnak ki, hogy a sofőr elaludt a volán mögött – olvasható az MTI tudósításában.

Ivan Ivancan, a helyi tűzoltóság parancsnoka a Jutarnji List megkeresésére arról beszélt, 60 éves, de ilyen borzalmas jeleneteket még nem látott.

Szörnyű volt. Mintha egy horrorfilmet néztünk volna. Mi húztuk ki az áldozatok a buszból. Az egyik sofőr a szélvédőn át kirepült, a másik a buszban maradt – emlékezett vissza Ivancan, aki csapatával az elsők közt ért a helyszínre.

24sata beszámolója szerint Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, rengeteg a súlyos sérült, vannak, akik életveszélyben vannak. Főként borda- és medencetöréseket szenvedtek, többeknek végtagjai törtek.

A buszon utazók közül kivétel nélkül mindenki megsérült egyébként, de gyerek nincs közöttük. Feltételezhetően mindannyian lengyelek voltak – írja a 24.hu.

Az első képek már meg is érkeztek a baleset helyszínéről:

(Képek forrása: AFP)

Részvétünk az áldozatok hozzátartozóinak, a sérülteknek mielőbbi jobbulást kívánunk!