Durván drágul az üzemanyag, a pénteki már 2. emelés lesz a héten: a jót akarsz, tankolj fel még csütörtökön

A járvány első hulláma alatt, április-májusban igencsak alacsony szinten voltak az üzemanyagárak, ám sajnos úgy tűnik, hogy mostanra ennek vége! A héten a pénteki már a második emelés lesz az üzemanyagok árában.

Először szerdán könyvelhettünk el drágulást: az emelkedés mértéke pedig a következő volt: a 95-ös benzin literenkénti ára átlagosan 5 Ft-tal emelkedett, 366 Ft-ra a gázolajért pedig két forinttal kellett többet fizetni literenként, annak ára 378 Ft lett.

A drágulás azonban ezzel még nem ért véget a hétre! Péntektől újabb áremelkedésre kell számítanunk, melynek mértéke előreláthatólag a következő: a benzin további négy forinttal drágul majd, így annak az ára literenként már nem kevesebb, mint 370 Ft lesz – írja a holtankoljak.hu.

A dízelautók tulajdonosai viszont örülhetnek, a gázolaj ára ugyanis nem emelkedik tovább. A benzinnel működő gépjárművek tulajdonosai viszont jól teszik, ha legkésőbb csütörtökig tankolnak, hogy még ne a drágább árat kelljen kifizetniük.

A héten a drágulás igencsak jelentős volt, hiszen péntektől a benzin literenként közel 10 Ft-tal kerül többe, mint amennyit kedden kértek el érte!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!