Durva, kivel jöhetett össze Varga Judit! Kéz a kézben mutatkozott a befolyásos férfivel! De mit szól ehhez Magyar Péter?

Nem akármilyen fotót hozott nyilvánosságra a 444.hu internetes portál. A képen Varga Judit látható, kéz a kézben egy férfival.

A férfi pedig nem más, mint Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke. Úgy tűnik, hogy a kapcsolat már hónapok óta tart.

Először a Gulyáságyú Média számolt be arról, hogy január 4-én egymás mellett ültek a Zeneakadémián Bogányi Gergely zongoraművész gálakoncertjén, ekkor még aktív fideszes politikus volt Varga Judit.

A 444.hu most úgy értesült, hogy Windisch Lászlót és Varga Juditot magánéleti kapcsolat köti össze, ami nem a volt igazságügyi miniszter közélettől való visszavonulásnak bejelentése után kezdődött, kormánypárti körökben mutatkoztak már együtt a lemondás előtt is.

A Windisch László által elnökölt, a pártok ellenőrzését is végző Állami Számvevőszék etikai kódexében egyébként ez áll:

„Az alkalmazottaknak munkájuk során elfogulatlanul kell eljárniuk. Elfogultságnak tekintendő minden olyan helyzet, amikor személyes érintettség vagy anyagi érdekek, érzelmek vagy meggyőződések akadályozzák, vagy akadályozhatják a részrehajlás nélküli, jogszerű, etikus és szakszerű munkát”.

A 444.hu ezért megkérdezte az ÁSZ-t, hogy összeegyeztethetőnek tartják-e az etikai kódex rendelkezéseivel Windisch és Varga magánéleti kapcsolatát

Az ÁSZ a 444.hu megkeresésére azt közölte: „Az Állami Számvevőszék elnöke sem most, sem korábban nem keverte össze a munkáját a magánéletével.

Munkáját a jogszabályi előírásoknak megfelelően, részrehajlás és elfogultság nélkül végzi és végezte, összeférhetetlenségi ok sem most, sem korábban nem állt fent.”

Hangsúlyozták: „Az Állami Számvevőszék elnöke a magánéletét érintő kérdésekről sem most, sem a jövőben nem kíván nyilatkozni.”

(Kép forrása: 444.hu)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!