Drámai videóban üzent Orbán Viktor: “Ezek nem tudják, hogy mit csinálnak!”

Friss videójában Orbán Viktor drámai hangvételt ütött meg:

“A szankciós politika egy lépés a háború felé” – kezdte, majd így folytatta: “jól látszik, hogy lépésről lépésre csúszunk bele ebbe a háborúba.

Bár még nem lőnek ránk, de már nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy tényleges hadviselő féllé váljunk.”

Hangsúlyozta: „Nagyon veszélyes dolog, amit művelünk. Nagyon veszélyes dolog az, amit Európa művel.

Mi próbáljuk visszafogni, visszatartani őket ettől. Mi a béke nyelvén beszélünk, mi tűzszünetet akarunk, mi békét akarunk, de rajtunk kívül szinte senki sem követi ezt az irányvonalat.”

A szankciós politikát követő döntéshozókról a kormányfő hozzátette, hogy „néha olyan érzése van az embernek, hogy nem tudják, hogy mit csinálnak”.

Orbán Viktor úgy véli, „nem tudnak a holnapnál távolabbra tekinteni, és megérteni, hogy amit most tesznek, az holnap, holnapután, azután, vagy akár középtávon milyen helyzetet idéz elő.

És ebből fakad az is, hogy a szankciókkal gazdaságilag tönkretesszük magunkat.

Jó ötletnek tűnik egy szankció, még igazságosnak is érezhetik sokan, de a végén elég hamar kiderül, hogy ezzel magunknak nagyobb kárt okoztunk, mint az oroszoknak, akiket megcéloztunk a szankciókkal.

Most már szankciós energiafelár van, szankciós infláció van. Az egész európai gazdaságnak a süllyedését a szankciók okozzák” – zárta gondolatait a videóban a kormányfő.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!