Csak pár napot kell kibírnunk, nemsoká érkezik a tavaszias idő, akár 15 fok is lehet: ekkorra várhatod a januári tavaszt

Vasárnap és hétfőn sajnos még csikorgó hidegre, kemény fagyokra és erős szélre kell számítani, keddtől azonban érkezik a várva-várt enyhülés.

Olyannyira melegszik az idő, hogy csütörtökön és pénteken már kifejezetten tavaszias hőmérsékleteket mérhetünk, lesznek helyek, ahol akár a 15 fokot is megközelítheti a legmagasabb nappali hőmérséklet, de például a fővárosban is 10 fok felett lesznek a csúcsértékek.

Az Időkép az alábbi forgatókönyvet valószínűsíti az elkövetkezendő napokra:

“Hétfő reggel erős fagyra számíthatunk, a hóval borított, kevésbé felhős, szélcsendes északkeleti tájakon néhol akár -15 és -20 fok közé hűlhet a levegő. Délután kisebb havazás érkezhet nyugatra, északnyugatra. A középső országrészben számíthatunk a legtöbb napsütésre. Napközben -6 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Kedden enyhülés veszi kezdetét a helyenként megélénkülő déli-délnyugati széllel. A több-kevesebb napsütés mellett napközben már csak északkeleten és néhol keleten fagyhat, máshol 1-6 fokra van kilátás.

Szerdán a többfelé élénk, erős déli-délnyugati szél hoz további enyhülést, több napsütést, de kezdetben keleten, északkeleten még havazhat, néhol ónos eső is eshet. Délután sokfelé 5-10 fokra van kilátás, csupán északkeleten lehet hidegebb az idő.

Csütörtökön és pénteken már 7-14 fokot mérhetünk a szeles, de többnyire száraz időben” – olvasható az előrejelzésben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!