Az edzőtáborban kómába esett majd meghalt a világbajnok gyorskorcsolyázó: fájóan fiatalon ment el

27 éves korában meghalt Lara van Ruijven világbajnok gyorskorcsolyázó, akinél egy júniusi edzőtáborban autoimmun-betegséget diagnosztizáltak – írja a BBC.com. A holland rövidpályás versenyző a 2018-as téli olimpián bronzérmet szerzett.

Van Ruijven a 2019-es rövidpályás világbajnokságon 500 méteren győzött, egy évvel korábban a váltóval ezüstérmet szerzett, és volt három aranya Európa-bajnokságokról is. A legjobb olimpiai eredménye egy bronzérem a holland váltó tagjaként 2018-ban Phjongcshangban.

A holland versenyző sportoló-társaival egyetemben a Pireneusokban edzőtáborozott, de mivel hirtelen megbetegedett, a Perpignan-ban lévő kórházba szállították. A sportszövetségi kommuniké szerint két hete jelentkezett nála először a baj, és már kómás állapotban hajtottak rajta műtétet, ám az sikertelen volt, nem segített rajta.

A halál okaként közelebbről nem részletezett autoimmun betegséget jelöltek meg. A sugárzóan szép, fiatal lány fájóan fiatalon hagyott itt minket, kiváló eredményei voltak, nagy jövő előtt állt:

Nyugodjon békében.