A fiatal sofőr követte a GPS jelzéseit, végül Soroksárnál a Dunában landolt: videón a beszámoló

A 20 éves sofőr és két utasa Soroksárról szeretett volna Csepelre menni GPS-szel és a GPS a legrövidebb utat mutatta. A vezető pedig a GPS jelzéseit követte, annak ellenére, hogy az az útvonal, amit a navigációs program kijelölt, számára teljesen ismeretlen volt.

A GPS ugyan mutatta, hogy a Dunán keresztül vezet az út, de a sofőr abban a hitben volt, hogy lesz egy híd, amin keresztül át lehet menni a folyón. Mikor feleszmélt már látta, hogy ott a Duna közvetlenül előtte, a komp pedig épp elmegy.

Egy minimális lejtése volt az útnak, így az autó 45-50 kilométer per órás sebességgel mehetett bele a Dunába. A sodrás egyre beljebb vitte az autót, a sofőr végül leengedte az ablakokat, azokon keresztül tudtak az autóban ülők kimászni a tetőre.

Az adrenalin dolgozott bennük, így tudtak a tetőre mászni, csak miután mindhárom utas a kompra került, akkor fogták fel, hogy életveszélyben voltak. Végül mindhárman ép bőrrel megúszták a vizes kalandot.

A kompos rögtön hívta a 112-t, a tűzoltók és a mentők végül segítettek a bajba jutottaknak, a rendőrök is megértőek voltak.

Itt megnézheted az RTL Klub Híradójának videóbeszámolóját a történtekről:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: A Katasztrófavédelem felvétele)