3 éve nem volt ilyen hideg, Zabaron -23 fok alá csökkent a hőmérséklet: az is kiderült, mi várható a hétvégén, lesz-e javulás

“Nem túl nagy meglepetésre Zabar állomásunk nyerte a lehűlés-versenyt, reggel 7-ig (6 UTC) -23 fokig csökkent a hőmérséklet, de nem állt ott meg, azóta még tovább hűlt a levegő” – írta Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétvégi előrejelzésükből pedig kiderül, jelentős felmelegedésre egyáltalán nem számíthatunk.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, az ország nagy részén többórás napsütéssel, erősebben felhős körzetek, időszakok főként az északkeleti, keleti tájakon, illetve a Nyugat-Dunántúlon lehetnek.

Itt-ott előfordulhat hózápor, nagyobb eséllyel északkeleten. Sokfelé élénk, az Észak-Dunántúlon időnként erős lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. A maximum-hőmérséklet -1 és -7 fok között alakul.

Vasárnap is felhőátvonulások várhatók általában többórás napsütéssel, de erősebben felhős körzetekre, illetve időszakokra is számíthatunk, főként a keleti országrészben. Éjjel, reggel keleten szórványosan, napközben csak elvétve valószínű kisebb havazás, hózápor.

Sokfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik az északi, északnyugati szél. A minimum-hőmérséklet általában -5 és -12 fok között alakul, de a derült, szélvédett, havas részeken -15, -16 fok körüli értéket is mérhetnek. A maximum-hőmérséklet -5 és +3 fok között várható.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás és kiemelt kép: Országos Meteorológiai Szolgálat)