20 napos jogsival, a rendőrök orra előtt szabálytalankodott, azonnal üldözőbe is vették

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai ellenőrzést hajtottak végre 2022. szeptember 28-án Mezőkövesden – olvasható a police.hu közleményében.

A rendőrök 14 óra körül észlelték, hogy a Mátyás király úti kereszteződésnél egy kocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a zebrán közlekedő gyalogosoknak.

Az eset során nem történt személyi sérülés, ami a gyalogosok gyors reakcióin és csak néhány centiméteren múlott csupán.

Az eset az éppen járőrözö rendőrök előtt történt, így szabályokat áthágó sofőrt azonnal intézkedés alá vonták, és előállították a rendőrkapitányságra.

A rendőrök az ellenőrzés alá vont sofőrt 50 000 forint szabálysértési bírsággal sújtották és 2 hónapra eltiltották a vezetéstől.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásával a balesetek elkerülhetők, továbbá a rendőrség intelmeinek betartásával mindenki hazaérhet:

a járművek vezetői fokozott óvatossággal közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek környékét! Sokat segít a szemkontaktus, hogy mindenki számára világos legyen ki mit lép,

a gépjárművezetők mindig az út és látási, valamint időjárási viszonyok figyelembevételével válasszák meg járművük sebességét,

az autósok kiemelt figyelemmel közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, fokozottan ügyelve azokra a napszakokra, amikor a jelzőlámpa nem üzemel,

a gépjárművezetők ellenőriztessék autójuk fényjelző berendezéseit, ezzel is elősegítve láthatóságukat,

a gyalogosok mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e menni anélkül, hogy veszélybe sodornák magukat, vagy másokat.

A gyalogosok nagy kockázatnak vannak kitéve, ha korlátozott látási viszonyok között közlekednek.

A veszélyhez hozzájárul, a sötét ruházat, ha lakott területen kívül nem viselnek láthatósági mellényt, és ezáltal szinte teljesen beleolvadnak a környezetbe. Legyen mindig látható – szól a közlemény.

Itt láthatod te is az esetet, amit a járőr észleli a szabálytalanságot, már fordul is meg a kocsival és az autós nyomába ered:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!