14 éve a hős, magyar tűzoltó megmentette a 4 éves kislány életét: Gréti most újra találkozott megmentőjével

Egy igazán szívmelengető történetről tudunk nektek beszámolni. 14 évvel ezelőtt egy akkor négy éves kislány, Gréti, halálra rémülve várta, mi fog történni, ki menti meg őket a füsttel teli lakásból és lépcsőházból.

A tűzoltók kiváló munkájának hála mindenki megmenekült, Gréti is, a nagyszülei is. A lány azóta se felejtette el a tűzoltók hőstettét:

„Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél.” 2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is. Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről.

Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a szőke tinédzser bemutatkozott neki: „Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve lát el szolgálatot Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül és egy fiatal idén felszerelt tűzoltó udvarol neki” – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság bejegyzésében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Képek és kiemelt kép: Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy/Hajdú-Bihar MKI)