Gyönyörű dalt adott elő Charlie a Kormoránnal és Vadkerti Imrével: kétszer is meghallgattuk egymás után

Horváth Charlie több évtizede kiemelkedő állócsillaga a magyar könnyűzenei életnek.

Kevesen tudják, hogy eredetileg balett-táncosnak készült, Markó Iván évfolyamtársaként kezdett, de egy betegség miatt szakítania kellett ilyen ambícióival.

Székesfehérvári gimnazista évei során alapított először rockegyüttest, majd 1967-től a Decca tagja lett. A

z együttest jogi okokból át kellett nevezniük, választásuk a mexikóvárosi világverseny által megihletve az Olympiára esett. Ez a Deccával csak részben azonos felállás már kisebbfajta nemzetközi hírnévre is szert tett: országszerte tett fellépéseik mellett Belgrádban is zenéltek. 1970-ben belső ellentétek miatt feloszlott az Olympia.

Charlie egy időre külföldön próbált szerencsét, két és fél évet töltött Afrikában az Afriaca nevű formációval, ami felszabadító hatással volt rá zenei és emberi értelemben egyaránt.

Ekkoriban fordult érdeklődése a funk és a soul felé. A 70-es évek első felében kezdett együtt dolgozni öccsével, a szaxofonon és fuvolán játszó Horváth Csabával, valamint Tátrai Tiborral.

Aztán jó néhány év külföldi tartózkodás után 1990-ben tért haza, és a Tátrai Band énekese lett; szólókarrierje 1994-ben indult.

A Tátraival 10 lemezt adott ki (A küszöbön túl, Kísértés, New York, New York, Best of Tátrai, Utazás az ismeretlenbe I-II, A Hold szerelme, Trilógia (Hajnali szél, Live, Városi lebegés), Különös álom, Mexicano, Csillagszél), végül önálló zenekara lett. Szólóénekesként hatalmas sikereket aratott, számos slágert énekelt (legismertebb dalai: az emblematikus Jég dupla whiskey-vel, Az légy, aki vagy, Nézz az ég felé).

Albumai, dalai és koncertjei rendre számos díjat gyűjtöttek be, de állami kitüntetéseket is hoztak a zenésznek, aki közben nagy koncertkörutakat tartott.

Sikere azóta is töretlen, és szóló produkciói mellett szívesen énekel más művészekkel és zenekarokkal is. Most is egy ilyen fantasztikus koprodukciót láthatunk, ezúttal a Kormorán együttessel és Vadkerti Imrével. A dal címe: Ha messze mész

Oszd meg, hogy mások is hallhassák!