Eleinte farkasnak hitték: végül gondoskodó kezek között kiderült, ki is ő valójában

Ezt a kutyát Los Angeles utcáin találta egy idegen, aki azonnal kapcsolatba lépett a “Hope For Paws” állatementő egyesülettel.

Az egyesület munkatársai azonnal a helyszínre siettek és látták, hogy a kutya egy farkas és egy kutya keveréke, írta a The Dodo. A kutyát Juliának nevezték el és mindenképpen be akarták fogni őt.

Julia rosszabb állapotban volt, mint gondolták. Több daganat is volt a testén, le volt gyengülve és néhány sebe el volt fertőződve.

A Hope For Paws munkatársai türelemmel foglakoztak a kutyával. El sem tudták képzelni milyen élete lehetett ennek a kiéheztetett, szegény állatnak eddig.

A munkatársak egy kertben találtak rá és megpróbálták étellel magukhoz csalogatni Juliát. Látták, hogy egy kötél van a nyakán és azonnal tudták, hogy elszökött valahonnan.

A kutya nagyon óvatos volt de azért elfogadta a finom falatokat.

Kb. 20 perc múlva a kutya megnyugodott és megszokta a Hope For Paws munkatársainak jelenlétét. Nagyon óvatosan vette el a falatokat. Végül is rá tudtak húzni egy pórázt is és a kutya ezt nyugodtan tűrte. Nagyon tetszett neki, hogy foglalkoznak vele.

Julia nagyon fellélegzett, végre foglalkozott vele valaki.

Juliát elvitték a kocsihoz és magukkal vitték őt. Most már soha többet nem kell az utcán laknia.

Az első útjuk az állatorvoshoz vezetett, ahol megkapta a megfelelő kezelést. Az orvos elmondta, hogy szerencsére még időben találták meg a kutyát, nagyon le volt már gyengülve.

Julia körmeit is rendbe rakták mert már szörnyű állapotban voltak.

Egy fürdőt is kapott és látszott a kutya járásán, hogy minden egyes lépés fáj neki, elhanyagolt körmei miatt. Szerencsére itt már jó kezekben van.

Az első fürdő után látták csak, milyen rossz állapotban van a kutya bundája. Több sebből is vérzett és azonnal kezelni kellett őt ezután.

Nagyon sokat foglalkoztak Juliával és antibiotikumot is kapott. Szerencsére a kutya napról napra jobban lett, egyre jobban evett és a bőre is szépen javult.

Nem is tudta, hogy ez valójában egy teljesen új élet kezdete.

A fürdő után a kutya végre egy jót pihenhetett. Évek óta nem aludt egy olyan helyen, ahol biztonságban érezhette magát.

Sokan foglalkoztak vele és ő minden simogatást meghálált.

Még sok idő kell neki ahhoz, hogy testi és lelki sérüléseit feldolgozza és elfelejtse. Nagyon jó kapcsolatot alakított ki megmentőivel és minden segítséget és figyelmet boldogan elfogadott.

Reméljük, hogy Julia egy olyan szerető családot talál, akik szívesen foglalkoznak vele élete végéig. Még ma sem tudja senki sem megmondani, hogy ő egy kutya-farkas keverék, vagy egy szibériai Husky keverék.


Oszd meg, hogy mások is láthassák!