Vitézy Dávid videóban jelentette be: indul a főpolgármesteri posztért! Szerinte ez Budapest 5 legfőbb problémája:

Facebook oldalán, egy kedd délelőtt feltöltött videóban jelentette be Vitézy Dávid: indul a főpolgármesteri pozícióért.

Az ismert városfejlesztő a kisfilmben meg is indokolta, miért lenne jó a budapestieknek, ha ő lenne a főváros első embere.

5 pontba szedte a legégetőbb problémákat: “Nincs elég megfizethető lakás és drága az albérlet.

Nem elég jó a közösségi közlekedés a külső kerületekből és az agglomerációból, emiatt van ennyi dugó és emiatt rossz a levegő.

Az egészségügyi ellátás színvonala egyre csak romlik, elavultak, lerobbantak a kórházak, rengeteget kell várakozni, és teljes osztályok zárnak be személyzet híján.

A közterek nem elég otthonosak, nincs elég zöldfelület és sétálóutca.

A körúton túli Budapestet, ahol a budapestiek háromnegyede él, magára hagyták, minden fejlesztési forrás a turistabelvárosba jut” – sorolta a gondokat.

Vitézy szerint a problémákat eddig azért nem sikerült megoldani, mert a főváros pártpolitikai csatatérré változott, ahol minden ügyet átsző a két politikai oldal háborúja.

„Míg a kormány sorra leállítja a fontos budapesti fejlesztéseket és elvonja a forrásokat, a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg és még akkor is tétovázik, amikor minden lehetősége meglenne határozottan előrelépni” – közölte a videóban. Szerinte a főpolgármester-választás tétje, hogy pártpolitikai csaták helyett lesz-e valódi városfejlesztés Budapesten.

„Kész terveink vannak a város további fejlesztésére, új parkokra és közterekre, a hévek és a vasút megújítására, újabb villamosvonalak fejlesztésére, a rozsdaövezetek helyén megfizethető lakások építésére” – hangsúlyozta.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!