Váratlanul elhunyt Jakab Csaba, Chuck Norris magyar hangja! Az orgánumát ezer közül is felismerni!

Váratlanul elhunyt Jakab Csaba színész, szinkronszínész, Chuck Norris egyik állandó magyar hangja – adta hírül a Rábaköz.hu. A színész 70 éves volt.

Jakab Csaba Csornán született, középiskoláit Algírban, egy francia nyelvű iskolában végezte, mert édesapja Algériában dolgozott építészmérnökként, kiküldetésben.

Bár apja azt szeretete volna, ha fia is építész vagy közgazdász lesz, végül mégsem így lett. Jakab Csaba így vallott erről:

“Úgy éreztem: az egyetlen pálya, amelyben ki tudok teljesedni, amelyben azt csinálhatom, amit igazán szeretek – az a színészet.”

1975–1979 között a Színház és Filmművészeti Főiskolán végezte tanulmányait, a Vígszínházban gyakornokoskodott.

Diplomás színészként először vidékre szerződött. 1979–1982 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt.

1981-ben szerepelt először játékfilmben, Szurdi András: A transzport című filmjében. Sokoldalú színész, bár főiskolás korában és kezdőként főleg hősszerepeket osztottak rá.

A hazai színészek közül ő az egyik legtöbbet foglalkoztatott szinkronhang, leggyakrabban Chuck Norrisnak kölcsönözte hangját.

2007-2011-ig a Movies 24, 2013-2017-ig az AXN Black és 2017-2023-ig a Sony Movie Channel 2023 óta a Viasat Film csatorna hangja volt. 2023-tól az RTL több műsorában is szerepelt, mint konferanszié (“Tippelj és vidd el”, The Voice második évad).

Nyugodjon békében.