Új szabályok léptek életbe a tömegközlekedésben: kiderült, kiknek nem kell maszkot viselni, és kik utazhatnak mától ingyen

A fontos és új szabályokat tartalmazó rendelet december 16-ától lépett hatályba. Mutatjuk is, hogy mi változott:

Nem köteles a tömegközlekedési eszköz vezetője maszkot viselni a tömegközlekedési eszköz zárt kialakítású vezetőfülkéjében történő munkavégzés során – áll a kedden megjelent Magyar Közlönyben.

A rendeletbe bekerült egy másik intézkedés is: eszerint a szociális, gyermekjóléti vagy gyermekvédelmi dolgozók, a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának tagjai és a közszolgálati tisztviselőkről vagy kormányzati igazgatásról szóló törvények szerinti jogviszonyban állók ingyenesen, a menetjegy megvásárlása nélkül veheti igénybe az országos, regionális és elővárosi és a helyi személyszállítási közszolgáltatást.

Az utazási kedvezményre jogosult személyeknek a foglalkoztató által kiállított igazolással és a személyazonosság igazolására alkalmas okmánnyal kell igazolniuk, hogy jogosultak a kedvezményre.

A kedvezmény a vasúti személyszállításban a másodosztályú kocsikra érvényes, és a helyjegyre, valamint a pótjegyre is vonatkozik. Ez a rendelet 2021. február 8-án veszti a hatályát – olvasható a Ripost cikkében.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!