Szinte senki nem ismeri ezt a csodás tavat, álomszép stranddal: itt tömeg nélkül csobbanhatsz

Sajnos kevesen tudják, milyen káprázatosan szép tó várja a látogatókat Zala megyében.

A Kistolmácsi-víztározó csodálatos környezetben, könnyen megközelíthető helyen várja az érdeklődőket Bázakerettye és Letenye között.

A 11,2 hektár nagyságú völgyzárógátas tározót a Zalaerdő Zrt. jogelődje, a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság létesítette 1989-ben.

A tó kialakulása az 1980-as évek közepére nyúlik vissza, amikor olaj- és szénhidrogén-kutatás során, egy geológiai robbantás következtében nagy vízhozamú forrás tört a felszínre, amely a Béci-patakkal együtt azóta is táplálja a tározót.

A vízterület kedvező fekvésű, a település belterületéig nyúlik déli irányba. A családdal érkezők kényelmét büfé, kiépített szabadstrand és szabadtéri játékok szolgálják.

A tó változatos halállománya élménydús horgászatot tesz lehetővé, melyre napi és heti területi jegy birtokában a tározó mindkét oldalán lehetőség van.

A ragadozó halfajok közül balin, csuka és fogassüllő, míg a békés halak közül compó, ponty és keszegfajok fogására van esély.

A Lenti és Kistolmács között, bükk- és tölgyerdők között kanyargó Csömödéri Állami Erdei Vasút végállomása a tározó északi végénél található.

Az állomásnál a Kistolmácsi Erdei Lak várja a több napra érkező vendégeket, horgászokat.

Itt láthatsz egy videót a csodaszép tóról és a Horgász lakról:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Szöveg és kiemelt kép forrása: zalaerdo.hu)