Szeptember 1-től ingyenes lesz a jogosítvány a diákok egy részének! Már tudni, kiknek nem kell érte fizetni!

Nagy horderejű döntésről tájékoztatta szerdán a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Távirati Irodát.

Kiderült, hogy a végzős középiskolások idén szeptember 1-től valóban térítésmentesen kaphatnak jogosítványt.

Az alábbi MTI közlemény minden fontos részletet tartalmaz:

A magyar kormány korábbi döntései alapján az állam 2024. szeptember 1-jétől térítésmentesen biztosítja a végzős középiskolásoknak a „B” kategóriás vezetői engedély megszerzését, ami a KRESZ- és az egészségügyi oktatást tartalmazza.

A Magyar Honvédség a gyakorlati képzést támogatja, és a kiválasztott intézményekkel kötött együttműködési megállapodás alapján már ősszel elindítja a jogosítvány megszerzéséhez szükséges tanfolyamokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a projekthez kapcsolódó pilotprogramban folyamatban van a kijelöltek szakoktatói képzése, amelyet a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a KTI Nonprofit Kft. tart.

A szakoktatói képzésben a Magyar Honvédség állományába tartozó katonák vehetnek részt, amennyiben betöltötték 23. életévüket, középiskolai érettségivel, valamint legalább két éve érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel és egészségügyi alkalmassági vizsgával rendelkeznek – ismertette a szaktárca.

Hozzátették: a tervek szerint a képzés a képesítő vizsgákkal együtt augusztus hónapban lezárul.

Tudatták azt is, hogy a diákok képzése a Magyar Honvédség és a középiskolák együttműködési megállapodása alapján valósul meg – olvasható a közleményben.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!