Orbán Viktor nem kertelt az elszálló árakról: “márciusban lassulni fog áremelkedés üteme, decemberben pedig már…”

Az ukrajnai háborút „minden józan számítás szerint” nem lehet megnyerni, ezért is van szükség mihamarabbi tűzszünetre – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának péntek reggel adott interjúban.

Hozzátette: ezt követően lehet elkezdeni a béketárgyalásokat, amelyek végén kiderül, hogy milyen béke születik.

Orbán Viktor „békepárti szövegnek” nevezte az ENSZ közgyűlése által csütörtökön elfogadott, az ukrajnai békét sürgető határozatot, megjegyezve, a világban ez a többségi álláspont az ukrajnai háborúval kapcsolatban.

Magyarország a szankciók miatt megugró energiaárak következtében tavaly 4 ezer milliárd forinttal többet fizetett ugyanolyan mennyiségű energiáért, mint egy évvel korábban; volna helye ennek a pénznek, azonban egy rossz brüsszeli döntés eredményeképpen ezt az összeget „kiveszik a magyarok zsebéből”.

Velünk fizettetik meg a rossz szankciós döntés árát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a rádiós interjúban.

Orbán Viktor hangsúlyozta: márciusban lassulni fog áremelkedés üteme, decemberben pedig már egyszámjegyű lesz az infláció.

Azt mondta: a kormány meghozta azokat intézkedéseket – húsz döntést -, amelyeket az inflációval szemben meg lehet és meg kell hozni.

„Tehát ugyan a szervezet még beteg, lázas, de már megkapta az injekciót. (…) Csak kell egy kis idő, mint a betegségek esetében általában, amíg a szer hatni kezd” – fogalmazott.

Íme a teljes interjú:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)