Orbán Viktor elárulta, mi kell ahhoz, hogy ne legyenek zárások és maszkhasználat

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés hétfői ülésnapján, napirend előtti felszólalásában kiemelte:

A járványnak lesz negyedik hulláma, ezt mutatják a számok. Három járványhullám után már tudjuk, hogy mi az, ami a vírussal szemben működik és mi az, ami nem. Maszkokkal és korlátozásokkal nem lehet legyőzni a vírust, csak az oltással. A harmadik hullámot ezzel győztük le, a negyediket pedig ezzel tudjuk majd kordában tartani.  Hangsúlyozta, ha elég ember be van oltva, nem kell visszatérni a zárásokhoz, a maszkhasználathoz, hanem a normális, jól megszokott életnél lehet maradni.

A kormány meghosszabbította a hitelmoratóriumot a rászorultak számára, így a közfoglalkoztatottak, a családok, a nyugdíjasok, a munkanélküliek és a gyermeket nevelők számára, valamint azok részére, akiknek a jövedelme a járvány alatt csökkent.

A gazdaság sikeres újraindítása lehetővé tette, hogy a gyermeket nevelő szülők személyi jövedelemadóját február 15-ig visszatérítsék számukra. A gyermeket nevelő vállalkozók is adóvisszatérítéseket kaphatnak, így összességében 1,9 millió szülő számára mintegy 600 milliárd forintot térít vissza az adóhivatal 2022 februárjában.

A kormány tárgyal a munkaadókkal és a munkavállalókkal is a minimálbér 200 ezer forintra történő emeléséről is. Ennek megvalósítására a miniszterelnök jó esélyt lát.

A nyugdíjprémium összege a szakértők szerint meghaladja az 50 ezer forintot is. A kormány folytatja továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését.

2022 elején hat havi fegyverpénzt kapnak a rendvédelmi és fegyveres testületek hivatásos tagjai, valamint bevezetik a 25 év alattiak SZJA-mentességét is.

Itt meghallgathatod a kormány által bevezetni kívánt intézkedések összefoglalóját:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: koronavirus.gov.hu)