Orbán Viktor elárulta, lesz-e béremelés 2023-ban: erre számíthatnak a magyar emberek

Péntek reggel az idei évben először adott rádióinterjút Orbán Viktor miniszterelnök.

Az interjú elején a magyar kormányfő súlyos szavakkal reagált az éjjel történt brutális újbudai rendőrgyilkosságra.

Ha kíváncsi vagy rá, mi mindent mondott a miniszterelnök ezzel kapcsolatban, ide kattintva megtudhatod.

A kormányfő az interjú további részében beszélt az elmúlt évről és azt is elmondta, mit vár 2023-től:

A béremelések kapcsán hangsúlyozta, ő úgy látja, 2023-ban a bérek reálértéken nőni fognak Magyarországon.

Az idei év céljairól szólva közölte: ezek közül az egyik, hogy az infláció az év végére egyszámjegyű legyen, ami szerinte lehetséges.

A másik cél, hogy mi nem kerülhetünk azon országok közé, amelyek 2023-ban recesszióba süllyednek, a költségvetést 1,5 százalékos növekedésre tervezték.

A kormányfő emlékeztetett: a pandémia után háború jött, amit egy energiaválság követett. A brüsszeli szankciók pedig jelentős inflációt okoztak, eközben ismét nő a migrációs nyomás a határainkon.

Magyarország azonban az összes veszélyre aktívan reagált. Nem megdermedtünk, nem megúszni akartuk, hanem védelmi állásokat építettünk ki – hangsúlyozta a miniszterelnök, aki kijelentette azt is: a szankciós intézkedéseket meg kellene szüntetni.

Magyarországnak soha nem voltak akkora pénzügyi tartalékai, mint amit az elmúlt három hónapban a kormány összehozott – mondta Orbán Viktor.

A kormányfő az EU-val kapcsolatban kiemelte: történelmi csúcson vannak az ország pénzügyi tartalékai, ezért “nemhogy nem lehet Magyarországot sarokba szorítani, hanem boldogulunk mi nélkülük is”. ”

Persze velük könnyebben boldogulunk, egyszerűbb lenne, gyorsabban is haladnánk”, de azt gondolni Brüsszelben, hogy nélkülük nem kel föl a Nap, teljes félreértés – fogalmazott.

Íme a teljes interjú:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: részben MTI)