Orbán Viktor drámai bejelentése az inflációról: “Harcolni kell! Egy év alatt…”

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában a pénzromlás, az egekbe szökő árak és az infláció is szóba került.

A kormányfő arról beszélt, hogy az infláció legalább megfelezésére kérte jövő év végére a jegybankelnököt és utasította a pénzügyminisztert.

Hangsúlyozta: a jelenlegi egy szankciós infláció, ha az Európai Unió belátná ezt, akkor napokon belül a felére eshetne vissza néhány termék, így az energia ára.

Ezt a magas inflációt nem a piac törvényszerűségei okozzák, nem a gazdaságban van az oka, hanem “ezt kívülről vitték be a gazdaságba a politika oldaláról” – értékelt.

Hozzátette: a jelenlegi kormánynak van gyakorlata a pénzromlás kezelésében, hiszen 1998-ban is 10-15 százalékos inflációt örököltek.

A miniszterelnök közölte, mivel a pénzromlás a családokat tartalékaik felélésére kényszeríti, az ellene való küzdelem “valójában egy családvédelmi intézkedéssorozat”.

A magas árak ellen harcolni kell, mert “ez meggyötri az embereket, meg a családokat, tönkreteszi a cégeket, munkanélküliséget hoz” – mutatott rá.

Közösségi oldalán a miniszterelnök szombat reggel az inflációról tett fontos bejelentést: “egy év alatt megfelezzük a szankciós inflációt” – írta.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: részben MTI)