Ők öten haltak meg a Titan fedélzetén: döbbenetes, kik vannak a listán, csupa milliárdos

Ahogy telik az idő, egyre több részlet derül ki a Titan tengeralattjáró tragédiájáról.

Napvilágra került például, mi állt az öt utas nyilatkozatában, mi mindenről mondtak le, mielőtt a hajó fedélzetére léptek.

Sokan nem is értik, hogy írhatták ezt alá?! Ha kíváncsi vagy, milyen brutális feltételek szerepeltek a szerződésben, ide kattintva megtudatod.

Ide kattintva pedig kiderül, hogyan jósolta meg a Simpson család című rajzfilm már 25 évvel ezelőtt a szörnyű katasztrófát.

Azt is tudni, ki volt az az öt ember, aki hullámsírba veszett, miután a hajó a nagy nyomás miatt darabjaira hullott.

Blikk cikkéből kiderül néhány érdekes információ az utasokról:

Egyikük a 73 éves Paul-Henri Nargeolet a francia haditengerészet korábbi parancsnoka, mélybúvár és merülőpilóta. A veterán tengerész az E/M Group és az RMS Titanic, Inc. víz alatti kutatási igazgatójaként gyakran megfordult a Titanic roncsainál. Ő felelt a merülőhajóért és négy utasáért.

Stockton Rush, az egész expedíció ötletgazdája, a hajót indító cég, az OceanGate Expedition vezérigazgatója is a tengeralattjárón utazott. A férfi korábbi interjúkban váltig kiállt ötlete mellett: az vízi turizmus iparágának legnagyobb újításaként gondolt rá, amikor megalkotta társaival a Titánt.

Pakisztán egyik leggazdagabb embere, a 48 éves Shahzada Dawood, a Prince’s Trust jótékonysági szervezet nagy-britanniai székhelyű igazgatósági tagja és 19 éves fia, Sulaiman Dawood is hullámsírba került.

A tinédzser fiú valójában nem akart részt venni az utazáson, mert veszélyesnek tartotta, ám apák napja miatt mégis bevállalta, hogy örömet szerezzen neki.

Az utasok között volt még Hamish Harding brit milliárdos, a dubaji Action Aviation vezérigazgatója is. A merülés előtt izgatottan posztolt a közösségi médiában arról, hogy holnap a saját szemével láthatja a Titanic roncsait, minden álma volt, hogy ott lehessen…

Sajnos ez a vágya nem teljesült és az életével fizetett kíváncsiságáért. Ők öten vesztették életüket:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!