Megvan a boncolási jegyzőkönyv: kiderült, mi okozta Lisa Marie Presley borzalmas halálát

Lisa Marie Presley ugyan hónapokkal korábban, január 12-én hunyt el 55 éves korában, halálának okára azonban csak most derült fény.

A váratlan és megrázó tragédia körülményeivel kapcsolatban akkoriban sokakban vetődtek fel kérdések.

Eleinte arról írtak a lapok, hogy szívrohamot kapott, sőt, tiltott szerekről is cikkeztek. Ám a most napvilágra került információk megcáfolják ezeket a rosszindulatú teóriákat.

Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley vékonybél-elzáródás, illetve annak következményei miatt halt meg a Los Angeles megyei halottkém szerint – írta a boncolási jegyzőkönyvre hivatkozva a TMZ.

A halottkém jelentése szerint a bélelzáródás egy évekkel korábban elvégzett súlycsökkentő műtét szövődményeként alakult ki.

Az énekesnő utoljára a halála előtt két nappal jelent meg nyilvánosság előtt a Golden Globe-gálán, azonban már akkor is látszott rajta, hogy nincs túl jó bőrben.

Halála napján calabasasi otthonába riasztották a mentőket, ahonnan szívmegállással vitték kórházba.

Akkor a halál okát még nem tudták megállapítani, illetve nem közölték, most csütörtökön azonban az orvosszakértői hivatal megállapította, hogy természetes halállal halt meg.

A halál okaként pedig azt rögzítették, hogy a szívmegállást vékonybélelzáródás okozta.

Az is kiderült, miért alakult ki az elzáródás. A problémát egy néhány évvel ezelőtt elvégzett súlycsökkentő műtét, az úgynevezett bariátriai műtét okozta.

Ennek célja a gyomortérfogat vagy a bélhosszúság csökkentése. Az ilyen típusú műtétek egyik ismert hosszú távú szövődménye a belek elzáródása, bár a vékonybélelzáródásból eredő halálesetek ritkák.

Ez ugyanis jelentős fájdalommal jár együtt, amit jó esetben időben észlelnek a betegek, és megfelelő ellátást kaphatnak, mielőtt kritikus állapotba kerülnének.

Lisa Marie Presley is panaszkodott fájdalmakra, ám csillapítókkal próbálta elnyomni őket, ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna. Ez végzetesen rossz döntésnek bizonyult.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!