Márciustól megszűnik egy népszerű, magyar nyelvű TV-csatorna: kiderült, mi lesz helyette

A napokban derült ki, hogy márciusban megszűnik a gyerekek körében nagyon népszerű Boomerang tévécsatorna.

A Cartoonito – amely a Boomerang csatornát váltja fel – 2023 márciusában lineáris fizetős TV-csatornaként indul EMEA-szerte, látványos, modern óvodai szórakoztató tartalomkínálattal.

A csatorna indulásával a Warner Bros. Discovery elsősorban a 4 és 6 év közötti gyerekek és a családok szórakoztatása mellett kötelezte el magát.

A lebilincselő és kulturális szempontból releváns történetmeséléssel a Cartoonito – bohém, vicces módon – arra ösztönzi őket, hogy tanuljanak, nevessenek és fejlesszék képzelőerejüket, kreativitásukat.

A Warner Bros. Discovery néhány legendás franchise-ját újragondolva az óvodásoknak megfelelő spinoffokkal rukkol elő: az új eredeti gyártású Batwheels-szel, amely az Egyesül Államokban jelenleg a legnézettebb Cartoonito-sorozat, a Tapsi Hapsi brigádjával, a Lucas, a pókkal és Thomas és barátaival és sok újdonsággal.

A kreativitás, a csapatmunka és az elfogadás szellemében összeállított műsorpalettával a Cartoonito célja, hogy támogassa a gyerekek egyediségét és egyéniségét, és arra ösztönözze őket, hogy empátiával, tisztelettel és méltányosan bánjanak másokkal.

Vanessa Brookman, a Warner Bros. Discovery gyerekek és családi csatornákért felelős alelnöke így nyilatkozott:

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy abban az évben, amikor a Warner Bros. fennállásának 100. évfordulóját ünnepeljük, kimutatjuk elkötelezettségünket legfiatalabb közönségünk iránt azzal, hogy elindítjuk a Cartoonito óvodai csatornánkat szerte az EMEA-ban.

Az egyéniséget és az eredetiséget ünneplő Cartoonito biztonságos teret kínál, ahol a gyerekek és családjaik nevethetnek és tanulhatnak szeretett karaktereik mellett.

Izgatottan várjuk, hogy bemutathassuk eredeti gyártású tartalmaink új generációját a Warner Bros. Discovery ikonikus brandjeinek világában a rajongók kedvenc Batwheels és a Tapsi Hapsi brigádja franchise-ok modern óvodai adaptációival” – olvasható a csatorna közleményében.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!