Magyar Péter reagált Gulyás Gergely súlyos állításaira: “Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy…”

Péntek délután a Kormányinfón Gulyás Gergely miniszter közölte: hónapokkal ezelőtti utolsó beszélgetésük alkalmával Magyar Péter „előre megmondta neki, hogy ha az ő megbízatási megszűnnek, akkor azt fogja csinálni, amit most tesz”.

„Megírta nekem, ezért tudtam” – mondta Gulyás. Csuhaj Ildikó kérdésére, miszerint nem próbálta-e lebeszélni erről, Gulyás annyit válaszolt:

„Nem, nem próbáltam meg, mert nem szeretem, ha fenyegetnek” – hangsúlyozta a miniszter.

Gulyás Gergely azt is elmondta, megvan az sms, amelyben Magyar Péter az üzenetet küldte.

Ha szeretnéd látni a Kormányinfónak ezt az ominózus részletét, melyben a miniszter a bejelentést tette, ide kattintva megnézheted.

Magyar Péter az alábbi választ küldte Gulyás Gergelynek a közösségi oldalán: “Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő,

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.

Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg.

Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.

Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt.

Állításoddal ellentétben, a 2021 februári KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Egy ilyen vizsgálatról csak két ember dönthetett.

Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptomomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről.

De egy sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy, az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk – írta válaszában Varga Judit volt férje.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Magyar Péter Facebook oldala)