Kiderült: tiltott helyről nézték a tragikus raliversenyt az áldozatok! Itt a rendőrség friss közleménye:

A 11. Esztergom-Nyerges Rally második versenynapján, 2024. március 24-én 12 óra 20 perc körüli időben a 1126-os számú úton Lábatlan és Bajót között a 6-os kilométerszelvényben az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé hajtott.

A baleset a nézők elől elzárt területen következett be, az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A baleset következtében három férfi és egy nő a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes, öten súlyos, egy fő könnyű sérüléseket szenvedett. A halálos áldozatok között gyermek nincs.

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja – halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen – olvasható a rendőrség friss közleményében a police.hu oldalon.

Közben az M1 Híradójának nyilatkozott egy helyszínen lévő férfi, aki megpróbált segíteni a baleset áldozatain.

“Sajnos a kezeink között kettő úr elment, és nagyon nehéz volt megbirkózni az eseményekkel.

Főleg azzal, hogy az egyik családtag folyamatosan könyörgött nekünk, hogy hozzuk vissza.

Azt gondolom, hogy nagyon nehezen fogjuk ezt mi is feldolgozni, és tényleg azt kívánom a családtagoknak, hogy próbáljanak megnyugodni..ebben.. nem tudok mit mondani.

Nagyon nehéz volt a helyszínen” – mondta el megtörten a férfi. Itt láthatod a nyilatkozatot és a tudósítást a tragédiáról:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!