Kiderült, mi áll a Fenyő-gyilkosság hátterében: Hajmeresztő, mi miatt volt konfliktusa a most elítélt Gyárfásnak és Fenyőnek!

Egyre több részlet derül ki az első fokon hét év fegyházra ítélt Gyárfás Tamás szerepéről a Fenyő-gyilkosságban.

Az ügyben eljáró bíró az ítélet indokolásában számtalan fontos adalékot árult el azzal kapcsolatban, mi minden történt a merényletet megelőzően és azt követően.

Póta Péter bíró részletesen ismertette Gyárfás Tamás és Portik Tamás beszélgetéseit az ügyről. Portikot egyébként első fokon életfogytiglanra ítélték.

A bíró azt is felidézte, milyen különleges módon adhatta beleegyezését Gyárfás Tamás a merénylethez.

Ide kattintva megtudhatod, hogy zajlott a mindent eldöntő beszélgetés Gyárfás és Portik között.

Az első fokon eljáró bíróság – a váddal egyezően – csütörtökön kihirdetett ítéletében arra jutott, hogy Gyárfás azért ölette meg Fenyő Jánost, mert nagyon komoly üzleti konfliktusuk volt.

Póta Péter bíró bizonyítottnak látta, hogy Fenyő és Gyárfás üzleti konfliktusban állt egymással a Nap Tv miatt. Fenyő ugyanis meg akarta szerezni a Nap Tv-t, illetve annak szerkesztési jogát.

1997 decemberében Portik Tamás  az akkori barátjával üzenetet küldött Gyárfásnak, hogy a dolog hamarosan realizálódni fog. 1998 februárjában aztán a szlovák bérgyilkos megölte Fenyőt.

A gyilkossági ügyben fontos bizonyítékok voltak azok a hangfelvételek, amelyeket már jóval a gyilkosság után rögzített titokban Portik, amikor Gyárfással találkozgatott. A felvételek tartalmát a bíró szerint nem manipulálták utólagosan, ezt a nyelvész szakértők is kizárták.

A nyelvész szakértő szerint a hangfelvételek alapján Gyárfásnak lett volna lehetősége tagadni a cselekményt, mármint az emberölést.

Gyárfás a beszélgetések során nem cáfolta Portik szavait, amellyel Fenyő meggyilkolására utalt. Gyárfás ezt a védekezésben taktikai okokkal magyarázta.

Ám a bíró szerint ha Portik meghazudtolta volna őt, akkor Portiknak kellett volna viselnie a meghazudtolás szégyenét, nem Gyárfásnak. A bíró szerint nem hihető a konfliktuskerülésre adott magyarázata Gyárfásnak – közli cikkében a hvg.hu.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI)