Kiderült, mennyivel csökkenhet a tojás ára az árSTOP miatt: ennyibe kerülhet mostantól

Mi is több cikkben foglalkoztunk vele, hogy Gulyás Gergely miniszter szerdán bejelentette: a friss tojás és az étkezési burgonya is bekerül az árSTOP-os termékek körébe.

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt is közölte, meddig maradnak a magas gázárak, pontos dátumot mondott! IDE KATTINTVA kiderülnek a részletek.

Gulyás Gergely közölte, hogy az árSTOP esetében a szeptember 30-i árat kell figyelembe venni, annál nem adhatják drágábban a boltok a krumplit és a tojást.

Telex utánajárt, hogy emiatt mennyivel csökkenhet a tojás ára a napokban.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet folyamatosan méri az élelmiszerek kiskereskedelmi árát, és az árak átlagait heti lebontásban közzé is teszi.

Ezekből az adatokból jól látszik, hogyan emelkedett az egekig az utóbbi hetekben-hónapokban a tojás ára.

Fontos még megjegyezni, hogy nem egyfajta tojás van: méret (S, M és L), valamint tartás (ketreces, mélyalmos) alapján is különbség van az árakban.

Értelemszerűen minél nagyobb egy tojás, annál drágább, valamint a mélyalmos is többe kerül a ketrecesnél.

A legáltalánosabban használt, M-es, ketreces tojás a statisztika szerint a szeptember 30-át is magába foglaló 39. héten átlagosan 80 forintba került, míg a legfrissebb adatok szerint, azaz a 43. héten már 108 forintos volt az átlagára.

110 forint környékéről 80-ra mérsékelheti tehát a szerdán bejelentett árstop az M-es tojás darabonkénti árát. Ez pedig 30 Ft-os árcsökkenést jelent.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!