Kiderült, hol kereshetsz kezdőként is bruttó 600 – 850 ezret: ennek a szektornak óriási jövője van

Mivel nem enyhül a munkaerőhiány a szektorban, várhatóan tovább nő az informatikusok fizetése – közölte a Bluebird az MTI-vel.

Magyarországon a kezdők bére bruttó 600-850 ezer forint között szóródik.

A szakember-közvetítéssel is foglalkozó informatikai társaság szerint koronavírus-járvány az IT munkaerőpiacra is hatással van, munkaerőhiány és bérnövekedés figyelhető meg világszerte.

Példaként említik az Egyesült Királyságot, ahol kiemelkedően magasak a bérek: az IT menedzsmentben dolgozók átszámítva akár 7-9 millió forintot, a szoftverfejlesztők mintegy 7 millió forintot is kaphatnak havonta.

További példaként hozzák, hogy az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó óriáscég, az Amazon nemrégiben jelentette be:

Több mint a kétszeresére emeli az informatikusok bérét a legjobb szakemberek megtalálásának és a meglévő munkatársak megtartása érdekében.

Magyarországon a közlemény szerint tavaly egy szoftverfejlesztő akár havi 2 millió forintot is kereshetett, fizetésük 20 százalékkal nőtt egy év alatt.

Belföldi viszonylatban a kezdőket szintén jól megbecsülik anyagilag, az elemzésben felsorolt beosztásokhoz bruttó 600-850 ezer forint jár havonta.

Magyarországon azért is várható nagy béremelkedés, mert az informatikai munkaerőpiac egyre inkább globális, az itteni szakemberek a világ más részein is elhelyezkedhetnek – jelezték.

Az informatikai iparág csaknem 40 munkakört foglal magában, a legnépesebb csoport a szoftverfejlesztőké a Bluebird szerint.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI)