Kéri László durván beszólt az ATV-nek a Magyar Péter interjú miatt: “Hiába mondja Rónai Egon, hogy sosem szól rájuk a főnök, mert…”

Kéri László interjút adott a Friss Hírek Podcastnak, melyben kiemelte: Magyar Péter kirohanása az ATV egyik legnézettebb videója lett az elmúlt időszakból.

„Nem túlzás tehát azt mondani, hogy ez a szokásos politikai és médiabotrányok sorából kilő” – fogalmazott.

„Én érteni vélem azt az idegenkedésbe hajló viselkedést Magyar Pétertől és a környezetétől, hogy eleve bizalmatlanul viseltetik a hagyományos médiával szemben” – mondta Kéri.

Közölte: azt látja, Magyar Péter fejében van egyfajta hasadás, amit most még nem tud áthidalni.

„Mégpedig az, hogy tudja, hogy kéne szerepelnie a közszolgálati médiumokban – és folyton követeli is, hogy tessék őt mutatni a közszolgálati csatornákon” – hangsúlyozta. Azaz, ma Magyarországon, ha valaki belép a politikai mezőbe, minimum kétfelé kell figyelnie.

Kéri László felhívta a figyelmet: „míg a social médiában ott és annyit szerepelsz, ahol és amennyit akarsz, addig a köztévében nem úgy szerepelsz, nem annyit, és nem azt kérdezik, amit akarsz, s akkor adódik egy konfliktus.

Magyar Péter jelenleg még nem tud zavartalanul átmenni az egyik világból a másikba. Az egyikben mindent uralhat, a másikban nem feltétlenül állnak jóhiszeműen hozzá.

Ez egy konfliktushelyzet, és ezt csak egy nagyon rutinos politikus tudja megoldani, neki pedig nincs meg ez a rutinja” – húzta alá.

A politológus az ATV kapcsán úgy fogalmazott: „Tisztázatlan a profilja, önmagukat szívesen tekintik függetlennek, miközben mindenki tudja róluk, hogy minimum három szempontból nem függetlenek:

Egyrészt függnek a kormány kegyéből adódó hirdetési pénzektől, másrészt az egyháztól, ami mögöttük van, amivel a társadalom egy része nem tud mit kezdeni, mert nem tudja, hová kötődnek (…), harmadrészt pedig az ott dolgozók önállósága megkérdőjelezhető”.

Kéri László hangsúlyozta: Hiába mondja Rónai Egon, hogy sosem szól rájuk a főnök, mert vannak szerkesztési elvek, vannak tulajdonosi elvárások.

„Nem kell a főnöknek feltétlenül rád szólnia ahhoz, hogyha te egy több mint egy évtizedes rutinnal magadtól is tudod” – jegyezte meg. „Pontosan tudják azt ott dolgozók, meddig mehetnek el” – hangsúlyozta.

Ha még nem láttad volna, hogyan hagyta faképnél Magyar Péter Rónai Egont élő adásban, ide kattintva láthatod.

Itt pedig megnézheted Kéri Lászlóval készült teljes interjút:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: YouTube – ATV)