Ez nagyon durva! Alig néhány szavazattal nyert Karácsony Gergely Budapesten, kiderült, mit tesz Vitézy Dávid! Íme a pontos számok:

Budapesten a főpolgármester-jelöltek sorrendje a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál a következő:

1. Karácsony Gergely (DK-MSZP-Párbeszéd- ZÖLDEK) – 47,53 százalék (371 467 szavazat)

2. Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP – Zöldek) – 47,49 százalék (371 143 szavazat)

3. Dr. Grundtner András (Mi Hazánk) – 4,98 százalék (38 943 szavazat)

Az érvénytelen szavazatok kirívóan magas száma miatt azonban még nem lehet végeredményt hirdetni, biztosan újraszámlálják a voksokat.

Úgy tűnik, hogy Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság – jelentette ki Karácsony Gergely főpolgármester hétfő hajnalban Budapesten, a Városháza parkban tartott eredményváróján.

„Még mindig van néhány százaléknyi bizonytalanság, de azért úgy tűnik, hogy – még, ha szoros is az eredmény – Budapest köztársaság marad és nem lesz részvénytársaság” – fogalmazott Karácsony Gergely, aki a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP jelöltjeként indult a főpolgármester-választáson.

A politikus köszönetet mondott a választáson résztvevő budapestieknek és azoknak, akik támogatták abban, hogy megvívja azt a küzdelmet, amit nem magáért, hanem a városáért vív.

Karácsony Gergely közölte: tudja, még lesz „egy kis huzavona”, mire pontot tehetünk a folyamat végére, de hisz abban, hogy Budapest megmarad sokszínű, szabad és szolidáris városnak.

“Az érvénytelen szavazatok kirívóan nagy száma miatt arra számítok, hogy ma még eredményt hirdetni a főpolgármester-választáson nem lehet, szinte biztosan újraszámlálásra lesz szükség” – mondta Vitézy Dávid 2 óra előtt tíz perccel tartott sajtótájékoztatóján.

A főpolgármester-jelölt azt mondta, hogy telefonon szeretett volna egyeztetni Karácsony Gergellyel, de nem érte el egyelőre. Vitézy szerint Budapest egy vibráló demokrácia, és az eredmény is azt bizonyítja, hogy a fővárosiak nem elégedettek azzal a fővárosi politikával, ami Karácsony nevéhez fűződik.

Vitézy Dávid tehát a szavazatok újraszámlálását fogja kérni.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!