Ez az 5 termék is árSTOP alá kerülhet: te is ezeket az élelmiszereket választanád?

Mi is beszámoltunk arról, hogy péntek reggel Orbán Viktor a Kossuth rádióban bejelentette: hamarosan újabb termékekre terjesztik ki az árSTOP-ot.

Ha szeretnéd tudni a bejelentés részleteit, és azt, milyen könnyítések várhatóak még, ide kattintva minden kiderül.

Az Index több ágazati szereplőnél is érdeklődött arról, mi most a legvalószínűbb forgatókönyv, milyen termékek kerülhetnek árSTOP alá.

A különböző háttérinformációk visszatérő eleme, hogy a tojás és a trappista sajt kerülhet fel várhatóan a hatósági áras listára.

Többen azt is megemlítették: az eddigi kormányzati logikát követve lenne ráció olyan alapvető élelmiszerekre is kiterjeszteni az intézkedést, mint a kenyér, a száraztészta vagy akár a rizs.

Arra többen is felhívták az Index figyelmét, hogy a lépés egyetlen kedvezményezettje a lakosság, a piaci folyamatok mesterséges szabályozása, az ársapka azonban további jelentős károkat okoz a gyártóknak és a kereskedőknek egyaránt.

A nagyobb üzletláncok is megsínylik ezt az időszakot, a kistelepülések boltjai pedig annál inkább, hiszen eleve gyengébbek a beszerzési pozícióik.

Vásárlóközönségük pedig nagyobb arányban keresi az alapvető élelmiszereket, mint az egyéb árucikkeket – olvasható a lap cikkében.

Szerinted megfelelő lenne, ha a tojás, a trappista, a kenyér a száraztészta és a rizs kerülne árSTOP alá?

Te milyen termékeknél vezetnéd be az árSTOP-ot? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon!