Elhunyt a legszebb Zámbó Jimmy és Kora György-dalok szerzője! Te tudtad, hogy ezeket a slágereket mind ő írta?

Elhunyt id. Kaszás Péter zenész, dalszerző. Az alkotó, aki a kilencvenes években Zámbó Jimmynek is számos slágert írt, életének 78. évében, szerdán hajnalban halt meg – közölte a Magneoton kiadó

Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak is írt dalokat, több mint 560 szerzemény fűződik a nevéhez.

Kaszás Péter 1946-ban Szeghalomban született. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, a hetvenes években fellépett Németországban, Svájcban és Bulgáriában is.

Hazatérése után megalapította a KP Zenei Stúdiót, ahol hangszereléssel és hangfelvétel-készítéssel foglalkozott.

A szakmában Kaszás Péter Sr.-ként ismert zenész számos hangszeren játszott, köztük dobon, hegedűn, gitáron és zongorán, és több zenei stílusban mozgott otthonosan.

Az Artisjus – Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület több mint 560 szerzeményét tartja nyilván, jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal.

Ő írta Zámbó Jimmy legnagyobb slágereit: ezek közé tartozott a Bukott diák; a Szeress úgy is, ha rossz vagyok; a Mit akarsz a boldogságtól; a Bye-bye lány!; az Egyszer megjavulok én; az Ugye nem bántad meg?; a Sírj a vállamon.

Dalt szerzett Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak, Peter Srámeknek, Balázs Palinak és számos más ismert előadónak is.

Kaszás Péter Sr. munkásságát több díjjal is elismerték, megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét és a Huszka Jenő-díjat. Több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el.

Fia, Kaszás Péter Jr. is zenei pályára lépett, dzsesszdobosként Fonogram-díjat kapott – olvasható az MTI tudósításában.