Durván megemeli árait a Telekom: ennyivel kell többet fizetned tavasztól a mobilozásért

A Magyar Telekom sajtóközleménye szerint 2023. március 1-től  áremelést hajt végre. 14,5% inflációkövető díjkorrekciót eszközöl, a Központi Statisztikai Hivatal által 2022. évre vonatkozóan megállapított és közzétett éves fogyasztói árindex változással megegyezően.

14,5 százalékkal kell majd tehát többet fizetni a Telekomos szolgáltatásokért.

Mint írják erre “az inflációs nyomás, energiaárak és beszállítói költségek erőteljes növekedése miatt” van szükség.

“Az inflációkövető díjkorrekció mértékéről a Magyar Telekom a 2023. februárjában kiküldésre kerülő számlamellékletben tájékoztatja az ügyfeleket.

Az első emelt összegű számlát az üzleti vezetékes szolgáltatással rendelkező ügyfelek márciusban, a lakossági vezetékes, lakossági mobil- és üzleti mobil-előfizetők pedig áprilisban kapják meg” – írja a közlemény.

Mint ismert, a Magyar Telekom ügyfélszerződései tavaly szeptember 1-től tartalmaznak egy inflációkövető díjkorrekció klauzulát.

Ennek alapján alapján a havi előfizetési díjak a Központi Statisztikai Hivatal által közzétett, megelőző üzleti év éves átlagos fogyasztói árindex mértékével egyezően változnak.

A Magyar Telekom célja, hogy a változó gazdasági, piaci környezetben is a legjobb szolgáltatásokat nyújtsa ügyfeleinek, melynek biztosítása érdekében folyamatosan fejleszti vezetékes és mobilhálózatait.

A korszerű távközlési infrastruktúra alapvető feltétele annak, hogy a magánemberek, vállalkozások, települések sikeres szereplői lehessenek az elkerülhetetlen digitális átalakulásnak – olvasható a közleményben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!