Durva dolog derült ki Gáspár Zsoltról! Halálra gázolta szomszédját, elnöki kegyelmet kapott! Így vallott a tragédiáról:

Gáspár Zsolt élete végérvényesen megváltozott közel 30 évvel ezelőtt, 1995 szeptemberében: Kedves ismerősét, kertszomszédját, Béla bácsit halálra gázolta.

Az akkor nagyon fiatal Zsolt, aki gyorsan hajtott, elismerte a vétkét, ám sem alkohol, sem egyéb tiltott szer hatása alatt nem állt.

Végül Göncz Árpád, akkori köztársasági elnök kegyelmet adott neki, így a büntetés elmaradt, ám lelkiismeretével neki magának kell elszámolnia, ami a mai napig tartó küzdelem számára.

Így beszélt erről a Story magazinnak: “Őszintén megmondom, nem volt egyszerű. Ez nem egy olyan dolog, amit fel lehet dolgozni.

Meg kellett tanulnom együtt élni ezzel a teherrel” – vallott a máig ható traumáról Gáspár Zsolt.

„Béla bácsi unokája a postásunk, akivel nap mint nap találkozom. Már nem téma a múlt, hiszen évtizedek teltek el, de nyilván az ember nem felejt.

Én sem felejtem el a mai napig sem, hogy amikor kimegyek a temetőbe édesanyámhoz, Béla bácsi sírjára is mindig tegyek friss virágot” – közölte Zsolti.

A szörnyű események miatt nem is tud és nem is akar volán mögé ülni. „Elég nekem, hogy a mai napig rémálmok gyötörnek. Fájdalmas tanulópénz volt ez nekem.

Mindennap hálát adok a jó Istennek, hogy kaptam még egy esélyt az élettől. Hogy háromszoros apuka lehetek, és hogy akkor ott, sok évvel ezelőtt, nem ért véget az én életem is.

Béla bácsi engem teljesen megváltoztatott. Azt hiszem, jobb, felelősségteljesebb emberré tett. Isten nyugosztalja.

Tőle már nem tudok, de most, 29 év után ezúton is szeretnék újra bocsánatot kérni a családjától. Sajnálom, hogy fájdalmat okoztam nekik” – hangsúlyozta Gáspár Zsolt.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: TV2)