Az ügyészség reagált Magyar Péter nagy vihart kavart kijelentéseire! Nem akármilyen közleményt adtak ki:

Magyar Péter korábban közösségi oldalán kijelentette, hogy beidézte őt az ügyészség, tanúként kívánja kihallgatni egy ügyben.

A szervezet, most egy hivatalos közleményt is kiadott a témában, melyet mi változtatás nélkül közlünk. Íme:

“Dr. Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása.

E tárgyban több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Ezen eljárás keretében az ügyészség dr. Magyar Pétert tanúként kívánja meghallgatni. Egyebekben dr. Magyar Péter a sajtóban korábban jelezte, hogy az általa tudottakat a nyomozó ügyészséggel kívánja megosztani.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség dr. Magyar Pétert először írásban idézte, az idézést 2024. február 27-én adta ki.

A 2024. március 1-jei kézbesítés eredménytelen volt, mert a címzett nem tartózkodott otthon, ezért a kézbesítő postai értesítőt hagyott a címen. A postai nyomkövető adatai szerint a hivatalos küldeményt a címzett nem vette át.

Azt követően, hogy dr. Magyar Péter nem fogadta az ügyészség telefonhívását, az ügyészség 2024. március 6-án – a Büntetőeljárási törvény szabályai szerint – az idézést két alkalommal rövid úton személyesen is megkísérelte kézbesíteni, amely szintén nem járt eredménnyel. Ekkor a nyomozó ügyészség ügyésze sms üzenetet küldött az érintettnek.

Dr. Magyar Péter ezután visszahívta az ügyészség képviselőjét. Az eljáró ügyész közölte vele, hogy tanúként kívánja kihallgatni a következő hét keddjén.

Dr. Magyar Péter egy programra hivatkozott, és azt ígérte, hogy jogi képviselőjével konzultálva másnap reggel ismét hívja az ügyészséget, hogy megfelel-e neki az időpont. Ez a mai nap délelőttjéig nem történt meg” – olvasható az ügyészség közleményében.

Magyar Péter már válaszolt is a közleményre közösségi oldalán. Ezt írta:

Az alábbi sms-t küldtem az imént a Központi Nyomozó Ügyészség eljáró ügyészének:

“Tisztelt Ügyészség! Március 18-án állok rendelkezésükre. Itt is megismétlem, hogy addig is várom legfőbb ügyész úr lemondását. Tisztelettel, Magyar Péter”

Itt is közzé fogom tenni, amint a kihallgatás pontos időpontjáról és helyszínéről tájékoztat az ügyészség. És természetesen minden érdeklődőt szeretettel várok majd a helyszínen. Mutassuk meg együtt, hogy nem félünk”.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: MTI)