A biztiőr úgy bánt a nénivel, mint egy kutyával: mikor kérdőre vontam, ezt vágta a fejemhez

Nagyon szomorú, hogy ilyen eset megtörténhet ma, Magyarországon. Reméljük, egyre kevesebbszer fog előfordulni:

“A felségemnek most volt a szülinapja, és úgy gondoltam, beugrom az egyik bevásárlóközpontba, hogy vegyek neki valami szép ajándékot! Elindultam az asszony kedvenc boltja felé.

Erre látom, hogy a biztonsági őr egy idős nénivel ordibál, de nagyon durván: “Kidoblak innen, te büdös vénasszony!!!!”-és közben lökdösi kifelé a plázából!!!

Senki sem foglalkozott az egésszel, totális közöny az összes arcon.. Csak továbbmentek.

Eldurrant az agyam!!! Kényszerítenem kellett magam, hogy ne vörös fejjel és ordítva menjek oda a biztiőrhöz…

Tudnom kellett: mivel érdemelte ki a nyolcvan körüli, nehezen mozgó, törékeny néni a trágár szavakat és a lökdösést??!

Odaléptem, és erőltetett udvariassággal megkérdeztem: „Mit tett ez a szegény hölgy, hogy így bánik vele?”

Erre a biztiőr összefüggéstelenül magyarázott valamit arról, hogy a bevásárlóközpont szabályai szerint ilyen ruhában nem lehet a plázában tartózkodni.

Tehát ennyi?? Ezért kellett vele úgy beszélni, mint a kutyával? Jó, igaz… A néni tényleg nem az operabálhoz öltözött… Szakadt, fakó otthonka volt rajta.. De sokan még rosszabb ruhában őgyelegnek arrafelé… és azokba mégsem köt bele a biztonsági szolgálat.

Ez a néni a nagyim barátnője, innentől átveszem!!!”-mondtam határozottan. Belekaroltam a nénibe, és elindultam vele az üzletek felé!!! A biztiőr se köpni, se nyelni nem tudott!! Valamit még utánunk kiabált, de elkotródott!

A néni hálásan rám nézett: „Köszönöm angyalom!! ÉLETEMBEN NEM ALÁZTAK MEG ÍGY…-és elsírta magát…Szegénykémnek percekig csak ömlöttek a könnyei, embert nem hallottam ilyen keservesen zokogni.

Végül összeszedte magát: „Mikor bejöttem venni az unokámnak egy pár fülbevalót, nem gondoltam, hogy ez lesz…”

Elkísértem a nénit a boltba, és segítettem neki kiválasztani azt a pár bizsut, amit az unokájának szánt…És ki is fizettem helyette. Biztos, hogy máshol is van helye a pénznek..”

BECSÜLJÜK MEG az IDŐSEKET!! Ők neveltek fel minket! Ne kezeljük már őket úgy, mint egy állatot, csak azért, mert nem tudják magukat megvédeni!!! Nem ezt érdemlik.

Neked volt esetleg hasonló tapasztalatod, élményed? Vagy épp ellenkezőleg? Írd meg kommentben, Facebook oldalunkon, kíváncsiak vagyunk rá! 

(A kiemelt kép illusztráció, forrása: Getty Images)