A 23 éves lány folyton a nyakát ropogtatta, rettenetes árat fizetett érte

A nyakban feszültséggel teli gócok gyűlhetnek fel egy-egy stresszesebb napon, így rettenetesen jóleső érzés egy-két nyújtózkodással és fejkörzéssel kiropogtatni.

A 23 éves londoni lány Natalie Kunicki, az ágyból tévézett egy barátjával, amikor elkezdte nyakát ropogtatni.

Negyed óra múlva képtelen volt karjait és lábait mozgatni, majd egyik pillanatról a másikra ájultan esett össze a fürdőszobában.

Érthetetlen volt az egész, hiszen Natalie egy egészséges, fiatal, 23 éves nő, akinek nem voltak tünetei vagy nagyobb egészségügyi panaszai az eset előtt.

Úton a kórház felé megállapították, hogy a szívverése hevesebb, a vérnyomása pedig magasabb a normálisnál.

A vizsgálat után az orvosok arra jutottak, hogy Kunicki olyan szerencsétlenül mozgatta a nyakát, hogy a mozdulattal megsértett egy artériát. Ez vérrögöt képzett az agyában, ami stroke-ot, illetve bénulást okozott.

„Nem veszélytelen a nyakropogtatáskor végzett aprócska mozdulat, volt már olyan esetünk, hogy egy egyszerű tévénézés közbeni nyakropogtatás sztrókot okozott egy páciensnél” – mesélte Natalie Kunicki kezelőorvosa.

Az orvosok egy stentet ültettek be az artériába, ám ezután még várni kellett, hogy a vérrög magától feloldódjon. A gondolat, hogy egész életére bénult maradhat, érzelemmentessé tette Natalie-t.

“Azt mondták, hogy olyan voltam, mint egy robot, nem mutattam semmiféle érzelmi reakciót.” “

Az embereknek tudniuk kell, hogy egy ilyen egyszerű dolog még fiatal korban is okozhat stroke-ot. Azóta meg sem próbálom ropogtatni a nyakam” – mesélte a lány, aki azóta már szerencsére jobban van.

Natalie ügyesen gyógyulgat a gyógytorna segítségével, és tudatni akarja mindenkivel, hogy bárki stroke-ot kaphat, épp ezért mindenki vigyázzon magára!

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!