28 évesen visszavonul az olimpiai bajnok magyar sportoló: hatalmas veszteség

Bejelentette visszavonulását az a sportoló, aki egyike volt annak a négy férfinak, akik 2018-ban történelmet csináltak.

Befejezi profi pályafutását Burján Csaba olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

A magyar szövetség honlapjának vasárnapi híre emlékeztet, hogy a 28 éves Burján tagja volt a 2018-as, phjongcshangi téli ötkarikás játékokon történelmi olimpiai aranyéremet nyerő magyar váltónak.

A pécsi születésű Burján az olimpiai aranyérem mellett kétszer nyert világbajnoki ezüst-, kétszer pedig bronzérmet, és Európa-bajnoki címet is ünnepelhetett a váltóval.

“Az az elképesztő munka, ami egy ilyen pályafutásban benne van, minden tiszteletet megérdemel, és ebbe belefér az is, hogy a legnagyobb sportolók néha különcök, vagy legalábbis kívülállók és civilek számára meglehetősen szokatlanok” – fogalmazott az ünnepélyes búcsúztatón Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke.

Bánhidi Ákos szövetségi kapitány úgy fogalmazott, “amit Csaba csinált, olyan lenyomatot hagyott a korcsolyasportban, ami felejthetetlen és egy életre elkísér sokakat.”

“Mindemellett egy olyan várost képvisel, amelynek szülöttjei óriási értékeket adtak a sportágnak, gondolok itt akár Telegdi Attilára, akár a Knoch testvérekre.

Viktor és Csaba 50 százalékot vettek ki abból a történelmi hőstettből, amely apropója miatt a korcsolyázás napját ünnepeljük, és reméljük, hogy ez sokáig így is marad.

Ez egy olyan teljesítmény, ami minden magyar embert és mindenkit, aki a sporthoz kötődik, komolyan megérint.

Emelem a kalapom előtte, egy becsületes és nagyon jó srác, aki remélem, hogy az életpályája során visszatalál hozzánk” – méltatta Phjongcshang olimpiai bajnokát Bánhidi.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Burján Csaba Instagram oldala, forrás: részben MTI)