10 évig feléje se nézett senki, aztán valaki felfedezte a Google térképen

Sonya története az egész világsajtót bejárta. Minden akkor kezdődött, amikor tavaly Los Angelesben Patrick Pittenger úgy döntött, megmutatja a barátnőjének, hol dolgozott a nyáron. A Google Street View képeit nézegetve felfedeztek egy kóbor kutyát is. Patrick korábban már többször is látta az állatot, alkalmanként vizet és némi élelmet vitt neki.

Fogalmuk sem volt, hogyan segíthetnének a kutyuson, mígnem Patrick barátnője, Jennifer Velasquez meg nem látott egy videót a neten, ami egy bajba került állat megmentéséről szólt. Jennifer felhívta a videót készítő állatvédő szervezetet, hátha nekik is segítenek.

Két nappal később az állatvédők a Google Street View képei alapján elindultak, hogy megkeressék a kutyát. És hatalmas szerencsével meg is találták. Ugyanott, egy elhagyott Los Angeles-i épület előtt feküdt.

A raktár tulajdonosa azt mondta, hogy a kutya legalább tíz éve ott él.

Sonya – akinek a segítségére siető Eldad Hagar adta ezt a nevet – az első találkozáskor még nagyon félénken viselkedett, de hálásan megette a neki felkínált sajtburger-darabot. Hosszú idő után azt is megengedte a megmentőinek, hogy megsimogassák, és úgy tűnt, végül élvezi a kényeztetést.

A végül sikeresen befogott állatot kutyakozmetikushoz vitték, aki megtisztította az összecsomósodott bundáját. A környékbeliek elmondása alapján a kutyus már csaknem tíz éve az elhagyott telepen élt.

Az állatorvosi vizsgálat során kiderült, hogy számos betegségtől, egyebek között ízületi gyulladástól is szenved. Megkapta a szükséges kezeléseket, és végül új otthonra is talált. Egy házaspár fogadta be, és Sonya azóta is boldogan él velük:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: harmonikum.com)