Számos település szennyvízében emelkedett a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja: itt láthatod, mely városok azok

Sajnos rossz hírek érkeztek, ugyanis a hatodik héten tovább folytatódott a növekedés a szennyvízminták átlagos koronavírus koncentrációjában.

Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Tatabányán, Veszprémben, Zalaegerszegen, valamint az 5 vizsgált Budapest környéki település (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta ) közös mintájában is nőtt a SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja.

Így két településen (Székesfehérvár és Szekszárd) ismét az emelkedett, míg Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten, Pécsett, Salgótarjánban és Szombathelyen továbbra is alacsony kategóriába sorolható a koncentráció.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ alábbi térképén jól látható, hogy melyek azok a nagyvárosok, ahol emelkedésnek indult a koncentráció, és mely településeken mutatnak csökkenést a beérkezett adatok.

A színek alapján te is könnyedén beazonosíthatod, hogy városodban vagy kisebb településednek a környékén mi most a helyzet.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ )