Az ínycsiklandó és tökéletesen finom palacsinta 6 titka: alig van ember, aki mind a hat trükköt ismeri

A palacsinta azon kevés étel közé tartozik, amit valamilyen formában szinte minden magyar ember szeret és nagy kedvvel fogyaszt.

Persze, amilyen sokrétű az emberek ízlése, legalább olyan sokrétű azon recepteknek a száma is, melyek tökéletes palacsintát ígérnek. Mi most megmutatjuk a hat talán legfontosabb dolgot, amire a palacsinta elkészítése során ügyelned kell:

Mindig minőségi alapanyagokat válassz: leginkább a három legfontosabb hozzávaló a liszt, a tej és a tojás esetében! Arra is figyelj, hogy a tej ne legyen túl zsíros.

Először villával verjük fel a tojást, hozzáadva egy csipet sót, és egy csipet cukrot.

Lassan adjuk a tojáshoz a lisztet, hogy ne keletkezzenek csomók. Mikor a tojás és a liszt szépen elkeveredett, összeállt, következhet a tej, így biztos nem fog összecsomósodni.

Aztán tegyük be az egészet úgy, ahogy van a hűtőbe és pihentessük egy napig. Ne sajnáljuk az időt, megéri! Csak másnap lássunk hozzá a sütéshez, sokkal szuperebb lesz így az íze!

Az se mindegy, milyen serpenyőt használunk. Ha kiváló és minőségi anyagból készült, könnyebben megy majd a sütés és finomabb lesz a palacsinta.

Sütéskor ne használjunk se túl sok olajat, se túl sok vajat! Nem egészséges ezekből eltúlozni a mennyiséget, és ha nem tocsog az olajban a tészta, ízre is sokkal jobb lesz!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!