Sopront már elérte a rettenetes vihar, ami az ország felé tart! Videón, mire számíts:

Brutális vihar és zivatar várható az esti órákban az ország egész területén, hazánk nyugati csücskét már el is érte a rettenet.

Olyan szörnyű ítéletidőre kell számítani, hogy a katasztrófavédelem külön bejegyzésben magyarázza, mit kell tenni vihar, zivatar esetén.

Ha kíváncsi vagy rá, mikor kell leguggolnod és összeérintened a két sarkadat, ide kattintva kiderül.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat is figyelmeztetést adott ki:

“Az esti órákban a nyugat felől érkező hidegfront mentén, illetve annak előterében országszerte egyre többfelé alakulnak ki zivatarok.

Köztük legnagyobb valószínűséggel az ország déli felén heves zivatarok, akár szupercellák kialakulása is várható.

A zivatarok gyorsan rendszerbe szerveződnek majd, és az esti, éjszakai órákban fokozatosan kelet felé helyeződnek, miközben északnyugat felől stabilizálódik a légkör.

A zivatarok várhatóan szombat reggelre északkelet felé távoznak. A zivatarok környezetében nagyméretű jégre (általában ~2-4 cm, helyenként >5 cm is), erősen viharos, károkozó széllökésekre (jellemzően ~60-90 km/h, helyenként >90-100 km/h), illetve felhőszakadásra (>20-50 mm, domborzattól függően akár villámárvízre) is számítani kell

Az időjárási helyzet, valamint a kritériumok teljesülése esetén főként a déli országrészben van esély a mai nap folyamán a piros riasztás kiadására is” – írják weboldalukon.

Az időkép Facebook oldalán jól látható, hogy az ország nyugati csücskére már beköszöntött az ítéletidő:

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!